Heb jij net als ik altijd de behoefte gehad om online je geld te verdienen? Dan zit je hier helemaal goed! Ik werk inmiddels al 2,5 jaar van mijn laptop waar en wanneer ik maar wil en zou echt nooit meer anders willen. Online geld verdienen anno 2020 is nog veel makkelijker. In dit artikel ga ik je allerlei voorbeelden geven voor hoe je online je geld kan verdienen. Ben jij ook klaar met het werken voor een baas of een vast kantoor? Wil jij financiële vrijheid en de wereld rond kunnen reizen? Buckle up. Er gaat hieronder een wereld voor je open. De 20 manieren om online geld te verdienen zijn onderverdeeld, maar dat zul je snel genoeg ontdekken. Laat je me weten waar jij mee gaat starten dit jaar?

ONLINE GELD VERDIENEN IS VOOR IEDEREEN MOGELIJK

De 21e eeuw brengt ongekend veel mogelijkheden met zich mee. Online geld verdienen is écht voor iedereen mogelijk, want gek genoeg zijn er nog steeds geen opleidingen voor. Dat is overigens een heel andere discussie, want over het huidige schoolsysteem kan ik nog wel even doorpraten. Maar op dit moment heeft dat wel een voordeel: want je kan dus gewoon vandaag nog starten met jouw online business. Let wel op: al deze manieren zijn betrouwbaar en alleen bedoeld voor de mensen die ook echt serieus aan de slag willen met het opbouwen van een online inkomen. Ben jij bereid het roer om te gooien en alles te geven voor een groot online succes? Lees dan snel verder!

Artikel gaat verder onder de afbeelding

Bovenstaande afbeelding is bijna te mooi om waar te zijn… maar dit is écht een van de voorbeelden van hoe jouw kantoor eruit kan komen te zien. Hoe dan? Nou, omdat je dus alleen maar je laptop en Wi-Fi nodig hebt. Een van de meest gekozen bestemmingen is daarom Bali, maar ook Griekenland is erg populair gezien de lage prijzen. Want je krijgt dus een wisselwerking. Jij verdient online via jouw laptop Nederlandse bedragen, terwijl je veel minder betaalt voor het land waarin je op dat moment bent. Win-win dus!

LET’S TALK ABOUT MONEY

Ik ga je niet vertellen dat je enquêtes in moet vullen, op links moet klikken of online moet gaan gokken. In die onzin geloof ik niet, want je bouwt niets op, je gaat het niet volhouden en eerlijk is eerlijk: echt uitdagend is het nou ook niet echt. Nee, de manieren die ik je ga vertellen zijn oprecht, betrouwbaar, inspirerend, uitdagend en zeker niet voor de snelle opgever. Online geld verdienen betekent discipline hebben, continue bijleren en bereid zijn om avonden en weekenden ook te werken. Maar het resultaat mag er zijn. Als jij jouw businessmodel onder de knie krijgt kun je steeds meer automatiseren, tot het punt dat je wellicht nog 10 uur per week werkt om het te onderhouden. Maar tot die tijd is het fouten maken, hard werken en vooral heel veel leren. Let’s go!

#1 FIVERR GEBRUIKEN VOOR JOUW TALENTEN

Ben je al bekend met Fiverr? Dit internationale platform is enorm opkomend in Nederland. Wereldwijd is het al een mega succes, maar steeds meer Nederlanders weten het inmiddels ook te vinden. Fiverr is een platform waar jij jouw diensten kunt aanbieden, zonder dat je zelf een website hoeft te bouwen. Ben jij goed in het schrijven van teksten? Of ontwerpen van een product of logo? Of ben je misschien wel goed in meerdere talen en kun je goed vertalen? Op Fiverr kun je echt álles aanbieden. Maak een account, bied pakketten aan en het verdienen kan beginnen. Hoe meer reviews je krijgt, hoe makkelijker je gevonden wordt. Ik raad daarom aan je prijzen op het begin op het laagst te zetten. Het is nog net geen vrijwilligerswerk, maar wanneer je een goed profiel opbouwt kun je later hogere prijzen vragen.

#2 ONLINE GELD VERDIENEN MET AFFILIATE MARKETING

Affi-wattes? Juist ja, affiliate marketing. Dit is een van mijn favoriete manieren van online geld verdienen, want je hebt alleen maar een website nodig die je continue gaat verbeteren. Ben je niet goed in schrijven en kun je ook geen website bouwen? Zelfs dan is er nog geen man over boord, want je kunt makkelijk deze taken uitbesteden. Maar het doel is natuurlijk dat je er zelf helemaal voor gaat. Je hebt in totaal drie partijen. Jij (jouw website), de leverancier en de consument. Met een affiliate website promoot en verkoop jij producten en/of diensten van anderen. Het grote voordeel is dat je geen voorraad hebt, geen klantenservice en dus ook geen gedoe. Het enige wat je hoeft te doen is het bouwen van een sterke website en deze consistent blijven optimaliseren en uitbreiden met relevante en waardevolle content. De verkoop via jouw website wordt geregistreerd via een simpel linkje. Zo weet de leverancier dat de verkoop via jou heeft plaatsgevonden. Hoe duurder het product dat je verkoopt, hoe hoger de commissie. Op het begin is dat misschien nog maar tientjeswerk, maar je zult zien dat dat steeds sneller gaat oplopen!

Artikel gaat verder onder de afbeelding

Affiliate marketing

Door een affiliate website te bouwen kunnen je consistent werken aan een inkomen. Hoe het precies in zijn werk gaat wordt perfect uitgelegd in de Affiliate Marketing Revolutie. In deze cursus leer je álles over affiliate marketing en hoe je vandaag nog kunt beginnen met het verdienen van commissies. Ik heb zelf deze cursus ook gevolgd en kan hem je zeker aanraden! Want hoe lekker is het als jij een automatische geldmachine opbouwt terwijl je slaapt?

#3 ONLINE TEKSTEN VERTALEN

Wist je dat er een enorme vraag is naar online vertalers? Zeker moeilijke talen als Chinees en dergelijke worden veel gevraagd. Maar ook van Engels naar Nederlands is altijd wel vraag. Je kan makkelijk aan deze opdrachten komen via verschillende platformen, en de inkomsten lopen snel op. Bovendien moet je het jezelf niet te moeilijk maken: Google Translate is vele malen beter dan een paar jaar terug. Gooi de tekst hierin en dan hoef je alleen nog maar de tekst na te lopen op taalfouten en of de inhoud wel juist vertaald is.

#4 GELD VERDIENEN MET EEN ONLINE MARKETING AGENCY

Alle bedrijven gaan steeds meer naar online verschuiven. De markt is groter dan ooit en dat brengt heel veel kansen met zich mee. Online marketing is het online vermarkten van een product of dienst. Dit gebeurt onder andere door het runnen van campagnes. Deze draai je via social media of Google.

Stel je voor dat je een campagne draait die een omzet van €10.000 genereert. Dat klinkt nu misschien al heel veel, maar dat is het echt niet! Je kunt ervoor kiezen om een vaste uurprijs te rekenen als freelancer, maar je kunt beter vragen om een percentage van de omzet. Als je goed bent (of wordt) in wat je doet, dan verdien je mee aan het succes van jouw klanten!  Ik reken bijvoorbeeld tussen de 10 en 20% van de omzet (in overleg met de klant). De samenwerking is voor iedereen leuker wanneer de motivatie het hoogst ligt, en op deze manier profiteren alle partijen!

Een online marketing bureau kun je ook zonder diploma starten, maar het beste is als je een achtergrond hebt in bedrijfskunde, communicatie of commerciële economie. Heb je dat niet? Dan zijn er allerlei online cursussen te vinden waar jij je kennis kunt vergaren. Uiteindelijk is een portfolio vaak bepalend voor een bedrijf, dus zorg dat je zo snel mogelijk mooie resultaten boekt die je kunt laten zien. Ook voor het starten van een online marketing agency zijn er allerlei cursussen, maar de bekendste is die van Boyd Hoek. Hij heeft honderden mensen geholpen met het starten van een succesvol eigen online marketing bureau!

ONLINE MARKETING DIENSTEN AANBIEDEN

Het aanbieden van online marketing bestaat uit verschillende diensten. Je kunt ervoor kiezen om je te specialiseren in een bepaald vakgebied (zeker aan te raden) of je kunt een full service bureau starten. Daarvoor zul je dan wel andere mensen moeten inhuren, maar dat betekent wel dat je kunt opschalen! Wanneer je je specialiseert in een vakgebied kun je jezelf ook nog verhuren als freelancer. Dan kom je te werken bij bedrijven op locatie (of remote) en kun je werken op basis van uurtarief. Je bent helemaal zelfstandig en kan zelf kiezen welke constructie het best voor jou werkt.

Diensten die je kunt aanbieden zijn:

  • E-mailmarketing
  • Social media campagnes
  • SEO (Search Engine Optimization)
  • SEA (Search Engine Advertising)
  • Webdevelopment
  • Conversie optimalisatie

Dit zijn de grootste gebieden, maar die gaan nog dieper. Ga inlezen welke onderdelen jij leuk vindt, zodat je je kunt specialiseren! Een bedrijf wil altijd een specialist inhuren, dus zorg dat je je onderscheidt in jouw diensten.

#5 INTERIM WERKEN ALS SPECIALIST

Hier kun je pas mee beginnen als je flink wat ervaring hebt (minimaal 2-5 jaar ervaring), maar dit is wel een manier waarmee je op vaste vaste basis een hoog inkomen kunt genereren. Zodra je een portfolio hebt opgebouwd waarmee je kunt laten zien welke kennis en ervaring een bedrijf in huis haalt, dan kun je daar al snel een uurtarief van minimaal €60,- voor vragen. Niet vergeten dat daar nog wel van alles vanaf gaat, maar dan nog is het onderaan de streep een mooie vangst. Vaak kun je ook vanuit huis werken, waardoor je online geld verdienen naar een nieuw niveau tilt! Het grote voordeel van interim werken is dat je bij allerlei bedrijven een kijkje in de keuken krijgt. Je leert daardoor heel veel over het vak, maar je breidt ook je netwerk enorm uit. Super waardevol voor je carrière!

Meer weten over online geld verdienen? Op Passiefgeld.nl vind je alle mogelijkheden!