Vandaag gaan we het hebben over één van de leukste dingen: geld. Niet iedereen deelt die mening, maar als je weet hoe het voor je kan werken dan ga je echt leuk vinden. Beloofd.

Passief geld verdienen met een laptop

Dit is een beetje een afknapper voor sommige mensen, maar trust me on this one. Als je een laptop hebt, dan heb je de wereld in je handen.

Een laptop (met internet natuurlijk) zorgt ervoor dat jij toegang hebt tot de hele wereld. Letterlijk. Dat biedt een aantal hele mooie kansen waar we vandaag verder op gaan inzoomen.

Maar eerst nog even de voordelen op een rijtje. Als dit geen motivatie is dan weet ik het ook niet meer.

  1. Nooit meer werken voor een baas
  2. Alleen werken als je er zin in hebt
  3. Geld gaat vóór je werken
  4. Passief geld verdienen terwijl je slaapt
  5. Financiële vrijheid
  6. Niet meer afhankelijk zijn van een pensioen
  7. Het hele jaar door kunnen reizen als je dat wil
  8. Maximaal tijd voor je eigen gezin
  9. Je droomhuis en -auto kunnen kopen
  10. Nooit meer zorgen over geld, want je weet hoe je het zelf kunt maken

Nou, dat zijn er flink wat. Voor mij was dit in ieder geval reden genoeg om alle opties uit te zoeken en het echt te proberen. Alleen als het echt niet zou werken voor mij, dan zou ik het opgeven.

Begin 2018 ben ik begonnen met fulltime ondernemen en sindsdien kan ik me niet anders meer voorstellen. Het idee dat je zelf bepaalt hoeveel er in het laatje komt vind ik fantastisch. Toen ik nog voor een baas werkte kon ik maandelijks een vast bedrag sparen. Wat betekende dat als ik iets groters nodig had, zoals een huis of een auto, ik precies kon uittellen hoeveel maanden ik dan moest sparen.

Nu kan ik ook een spaardoel stellen, maar dan zelf bepalen in hoeveel maanden ik dat wil verdienen. En dat is voor mij de ultieme vrijheid.

Ik heb 5 manieren voor je uitgelicht die ik allemaal toepas. Dus bij dezen: het werkt écht! Als je er maar voor gaat 😉

1. Passief geld verdienen met e-commerce

Deze is semi-passief. Het idee is namelijk dat jij een webshop hebt. Daar zul je zelf eerst hard voor moeten werken, maar wanneer je hem hebt kun je opschalen en eindeloos veel verdienen. Het mooie is dat je dan ook ’s nachts orders ontvangen. En geloof mij, dat is écht heel leuk wakker worden.

Voordat je kunt starten met e-commerce heb je wel flink wat kennis nodig en die komt niet zomaar aanwaaien. Een complete studie hoef je er niet voor te volgen, maar een cursus heb je absoluut nodig.

Een van de beste studies daarvoor is die van Joshua Kaats. Hij heeft in Nederland het zogenoemde dropshipping op de kaart gezet, maar al die kennis kun je gebruiken voor jouw eigen e-commerce project. Meld je aan voor zijn cursus en je gaat geheid succes behalen.

Dat weet ik, omdat ik zelf ook zijn cursus heb gevolgd. Ik zat al in de online marketing, waardoor het grootste deel al bekend was voor mij, maar dat neemt niet weg dat er heel wat gouden tips in verborgen zaten. Als je van begin tot eind de cursus doorloopt heb je de grootste kans op succes.

Wat is het risico nog als je er kennis door opdoet die je te allen tijde opnieuw kunt inzetten?

2. Beleggen voor een passief inkomen

Dit is een manier die wel even anders in elkaar zit, want beleggen is echt een vak apart. Ik doe dat daarom ook niet zelf, maar mijn vriend doet het met ons geld. Ik ben me er wel steeds meer in aan het verdiepen en het boek Blondjes Beleggen Beter heeft voor mij heel veel opgehelderd. Maar toch is het iets waar je wel dagelijks mee bezig moet zijn.

Je moet de markt begrijpen en weten wat er speelt in de economie. Als je daar fan van bent dan is dit absoluut een goede keus om te gaan doen!

Verdiep je er wel in, want beleggen is weer heel iets anders dan bijvoorbeeld traden. Elke bank heeft hierin weer voor- en nadelen, dus houd dat goed in de gaten.

Dankzij het beleggen was het voor ons mogelijk om in 3 maanden €1500 extra op de spaarrekening te krijgen. Nou, zoveel rendement krijg je bij de bank niet.

3. Passief geld verdienen met affiliate marketing

Dit is by far mijn favoriet. Dat komt omdat het heel laagdrempelig is, je hebt er weinig voor nodig en het is enorm winstgevend. Je hoeft namelijk helemaal geen kosten te maken en alleen maar je tijd te geven. Waarom niemand het doet? Omdat het tijd kost.

We zijn allemaal enorm ongeduldig geworden en willen het liefst binnen een uur al resultaat van onze effort. Met affiliate marketing werkt dat helaas heel anders. Vaak ben je 3 tot 6 maanden verder voor je pas resultaat ziet en de meesten vinden dat veel te lang duren. Grote onzin als je het mij vraagt, want het rendement is vele malen hoger.

Het doel van affiliate marketing is namelijk dat je andermans producten of diensten verkoopt. Jacko Meijaard heeft hier de Affiliate Marketing Revolutie voor gemaakt. Dit is een cursus waar je alles leert over affiliate marketing en hoe je daar een passief inkomen mee kunt genereren.

Hier ben ik zelf groot fan van, want affiliate marketing zorgt ervoor dat je een passief inkomen op kunt bouwen op de lange termijn. De meeste mensen zoeken altijd naar een quick win actie, maar als je het hebt over een stabiel extra inkomen, dan is affiliate marketing absoluut een goede keus.

4. Passief geld verdienen met een online marketing bureau

Dit is een variant die enorm in opkomst is. Op zich niks mis mee, maar daar moet ik meteen een kritische noot aan toevoegen.

Want LET OP er zijn enorm veel cowboys in de markt die denken alles te kunnen en een mooi verhaal kunnen verkopen, maar met een paar inhoudelijke vragen prik je er zo doorheen.

Doe dus goed onderzoek naar de partij met wie je wil samenwerken. En ook al hebben ze een mooi verhaal, als het vooral om het uiterlijk vertoon gaat weet je al dat ze proberen een inhoud op te vullen. Mooie praatjes zijn helaas niet altijd mooie resultaten.

Kijk dus naar wat een partij eerder heeft gedaan en vraag ze om een duidelijk plan voor wat ze met jouw bedrijf willen gaan doen.

Dat gezegd hebbende; als jij goed bent in online marketing, dan is het aan te raden hier een eigen bedrijf in te starten. Je verdient doorgaans tien keer zoveel wanneer je zelf voor klanten werkt dan wanneer je in loondienst werkt.

Toch zit daar wel een keerpunt aan, want je moet wel goed zijn in sales of dat willen leren. Als je niet kunt verkopen en je eigen product niet aan de man kunt brengen dan houdt het toch al snel op en gaat je bedrijf niet van de grond komen.

Als je meer wilt leren over het runnen van een eigen bureau zou je op deze blogsite eens moeten kijken in de categorie Online marketing!

Het idee is namelijk dat jij de klanten aanbrengt en de onboarding verzorgt, maar vervolgens kun je alles uitbesteden. Dat zorgt ervoor dat jij veel meer tijd over hebt voor je eigen werk of natuurlijk om lekker te genieten van het leven!

5. Passief geld verdienen als influencer

Het woord is een heel klein beetje uitgekotst inmiddels, maar het is en blijft een mega interessant beroep. Bij het woord influencer denken we vaak allemaal aan de modellen op Instagram die hun perfecte lichamen in de meest mooie settings fotograferen, maar er is veel meer dan dat.

Denk maar aan the one and only Bas Smit (de man van Nicolette van Dam) die met zijn hilarische video’s Instagram domineert. Maar ook YouTubers als Nikkie Tutorials en Kwebbelkop zijn voorbeelden van enorme influencers.

Het is idee is dat jij content maakt waar je mensen ofwel mee probeert te inspireren, of waarmee je omzet kunt genereren voor andere bedrijven.

Heb je een grote fanbase opgebouwd? Dan is het noodzaak om een management te zoeken die de juiste bedrijven aan jouw account kan koppelen. Vervolgens word je betaald voor het aantal views of per gebruikte code door je volgers.

Voordeel: het is super makkelijk en vooral leuk geld verdienen.
Nadeel: het duurt enorm lang voor je een groot account hebt opgebouwd en er gaat heel veel tijd en energie in zitten. Bovendien moet je ook nog eens met de stress en druk van buitenaf om kunnen gaan.

Voor mij daarom niet zo’n interessant model, maar ik krijg bijvoorbeeld wel gratis producten om te promoten in mijn blogs. Krijg ik direct geld? Niet altijd, maar in dit geval kun je dus ook betaald worden in de vorm van nieuwe producten en daar zeg ik ook absoluut geen nee tegen!

Begin ergens en start met jouw droombaan

Je moet hoe dan ook vanuit je passie werken. Alleen als jij iets echt leuk vindt kun je het volhouden. Om die reden ben ik vooral fanatiek met e-commerce en affiliate marketing, want ik ben minder van het beleggen.

Tegelijkertijd geloof ik wel heel erg in het spreiden van risico en het kiezen van meerdere kanalen om op in te zetten.

Nu is het tijd om simpelweg te beginnen. Praten over de theorie is leuk en daar kan je veel van leren, maar in de praktijk ga je pas écht leren. Durf te starten en ga ervoor!

Die eerste stapjes zijn het engst, maar ook het meest belangrijk. Wat wordt jouw project?