Is het mogelijk om te werken in het buitenland zonder diploma? Het korte antwoord: ja. Het lange antwoord: niet zo makkelijk.

Niet per definitie natuurlijk, maar als je geen diploma hebt en dus ook geen basis, wordt het wel een stuk lastiger. Om het toch te redden in het buitenland moet je precies weten wat je kunt doen om jezelf te redden.

Digital nomad stijl wordt populairder

Het leven van een digital nomad spreekt iedereen natuurlijk wel aan. Lekker de wereld rondreizen, nergens aan vast zitten en onwijs mooie dingen van allerlei culturen zien.

Als je op Instagram zit zie je de talloze mooie afbeeldingen van modellen die poseren op de hoogste berg, maar hoe doen ze dat toch?

Er zijn allerlei manieren om online geld te verdienen wanneer je in het buitenland bent.

Maar kun je werken in het buitenland zonder diploma?

Dat ligt helemaal aan de branche waar jij in wilt gaan werken. Voor allerlei beroepen is het nodig om een diploma te hebben, net zoals dat in Nederland zo is.

Maar ook heel vaak niet. Bijvoorbeeld op boerderijen in Australië. Toeristen zijn daar zeer gewenst, want vaak slapen ze een week op de boerderij en helpen daar in het dagelijks leven om wat bij te verdienen, voordat ze weer op doorreis gaan. Voor de eigenaren natuurlijk ideaal, maar hoe zit dat voor die toeristen?

Die zijn afhankelijk van de bewoners die ze tegenkomen.

Maar je hebt ook voor een groot deel zelf alles in de hand. Wil jij juist niét voor een baas in het buitenland werken? Dan is het volgende lijstje perfect voor jou.

Ondernemen in het buitenland

Als je zonder diploma een hoog inkomen wil krijgen, zul je zelf aan de bak moeten. Als ondernemer heb je namelijk niet de verplichting om een papiertje te laten zien.

Heb je een goed idee? Go for it! Niemand houdt je tegen. Dat is het mooie van ondernemen en tegelijkertijd de valkuil. Want wie vertelt je dat je je tijd aan het weggooien bent? Waarschijnlijk zijn die mensen er toch wel, maar je neemt als ondernemer al snel te veel op je bordje.

In het buitenland leven betekent ook dat je veel te verduren krijgt en dat je je aan allerlei dingen moet aanpassen. Een nieuwe cultuur, slecht internet, een slechtere service dan je gewend bent in Nederland en ga zo nog even door.

Maar dat zijn de nadelen, de voordelen zijn nog veel groter!

 1. Je bent volledig eigen baas
 2. Je kunt reizen waar en wanneer je maar wilt
 3. Je hebt alleen een laptop nodig
 4. Je ontmoet tal van nieuwe reizigers
 5. Je ontdekt nieuwe culturen
 6. Je komt los van het continue online zijn
 7. Je ontdekt de wereld
 8. Het leven is goedkoper in het buitenland
 9. Je maakt herinneringen voor het leven
 10. Niemand pakt je die ervaring ooit nog af

Zo kan ik eigenlijk nog wel even doorgaan. Werken in het buitenland zonder diploma kan echt heel goed. Daarom heb ik een lijstje van cursussen die je kunt volgen waardoor je dit leven voor jezelf kunt realiseren!

5 Beroepen waarmee je kunt werken in het buitenland zonder diploma

Om je een idee te geven van de mogelijkheden voor online geld verdienen heb ik een lijstje gemaakt van de vijf meest gekozen beroepen in het buitenland. Lees je goed in en kies van tevoren de landen waar je naartoe wilt gaan. Als er slecht internet is zorgt dat wel voor problemen natuurlijk.

Let’s get to it:

 1. Affiliate marketing
 2. Dropshipping
 3. E-commerce
 4. Influencer
 5. Beleggen of traden

Affiliate marketing wil zeggen dat jij door middel van een eigen website de producten of diensten van anderen verkoopt. Je hebt geen opstartkosten en het is makkelijk te onderhouden. Nadeel: het is succesvol op de lange termijn. Dus je kan niet vanaf dag 1 hiermee cashen en je moet het dus al opbouwen voordat je gaat werken in het buitenland zonder diploma.

Dropshipping is het doorverkopen van andermans producten via jouw eigen webshop. Hier komt wel wat meer bij kijken, want je moet online marketeer worden. De kosten zijn hierbij wel hoger, want je moet van tevoren investeren in advertenties.

E-commerce is aansluitend op het eerste. Hierbij ga je alleen uit van je eigen voorraad. Als je reist is dat alleen mogelijk wanneer je thuis iemand hebt die de logistiek voor je kan doen. Jij hebt vervolgens alleen je laptop nodig om de marketing te verzorgen op afstand.

Influencer worden is enorm populair en interessant. Maar het kost ook heel veel tijd. Je moet een interessant leven hebben, iedere dag iets bedenken dat waardig is om te fotograferen of goed video’s kunnen maken. Het is lastig om er nog tussen te komen, maar niets is onmogelijk natuurlijk. Vind jij het heel leuk om content te creëren? Dan is dit zeker voor jou weggelegd!

Beleggen of traden. Dit is wel even andere koek. Dit is namelijk niet iets wat je makkelijk doet en waar ook nog eens veel risico aan vastzit. Maar als je goed kunt daytraden kun je wel heel snel een mooi vermogen opbouwen. Hierin moet je wel echt een cursus volgen, want het risico dat je je geld verliest is aanzienlijk! Maar ja, als het lukt ben je natuurlijk ook binnen 😉

Ga jij werken in het buitenland zonder diploma?

Ik ben benieuwd, durf jij het aan om alles op te geven en te werken in het buitenland? Laat het me weten, ik ben benieuwd naar je verhaal!